جدیدترین اخبارومقاله ها

دسته بندی موضوعی

۱۶ مرداد ۱۳۹۶

بررسی دستگاه نبولایزر (Nebulizer) و کاربرد آن

نبولایزر وسیله‌ای برای رساندن دارو به قسمت‌های مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق است.

 

۱۵ مرداد ۱۳۹۶

آشنایی با سیستم اطلاعات بالینی CIS (clinical information system)

به طور ‌کلی CIS سیستم اطلاعات بالینی است که برای پزشکان ، پرستاران ، متخصصان توان‌بخشی و دیگر حرفـه‌های مربوط به سلامت کاربردهای مفیدی دارد.

 

۱۴ مرداد ۱۳۹۶

کلاه هوشمند سونی به کمک جراحی لاپاراسکوپی می آید

روش جراحى لاپاراسکوپى امروزه به پزشکان این اجازه را مى دهد تا با ایجاد حفره هایى ریز بر روى سطح پوست و ارسال دوربین و ابزارهای جراحی کوچک ، فرایند را به صورت بسته کنترل کنند. در این متد بدون اینکه روی سطح پوست اثر چندانی از برش و بقیه باقی بماند ، اندام هاى داخلى (معمولا اندام هاى داخل حفره هاى شکم) به راحتى توسط پزشک مورد عمل جراحى قرار مى گیرند. بسته بودن جراحى و خونریزى هاى بسیار کم باعث شده تا این روش به عنوان گامی بزرگ در جراحى محسوب شود.

 

۱۱ مرداد ۱۳۹۶

مدلی برای تعیین مکان مناسب کاشت دفیبریلاتور (defibrillator ) در کودکان

کودکانی که با کوچکی غیرطبیعی یا نقص قلبی به دنیا می‌آیند ، برای استفاده از دفیبریلاتورهای معمول با مشکل مواجهند. برای رفع این مشکل و تعیین محل مناسب جاگذاری دفیبریلاتور در بدن این کودکان ، محققین مدل سه‌بعدی رایانه‌ای طراحی کرده‌اند که بهترین مکان برای ایمپلنت دفیبریلاتور را تعیین کند.
مهندسان و محققین پزشکی در دانشگاه جان هاپکینز ، یک مدل سه بعدی رایانه‌ای از قلب کودک طراحی کرده‌اند تا راهنمایی باشد برای یافتن محل بهینه برای دفیبریلاتور که ریتم قلبی را تنظیم می‌کند.

 

۱۰ مرداد ۱۳۹۶

بایورزونانس تراپی (bioresonance therapy) دریچه ای جدید برای درمان بیماری ها

بیورزونانس تراپی به عنوان علم استفاده از میدان های الکترومغناطیسی بسیار ضعیف (ultra-weak electromagnetic fields) که توسط افراد جهت تشخیص و درمان بیماری ها ساطع می شود ، تعریف می گردد. بسیاری از مفاهیم ناشناخته به استفاده از مجموعه های خلاصه و کیفیت های تفکر ساده خلاصه می شود تا توانایی فهم زیرساخت های تئوریکی پایه ای از قبیل رابطه بین سطوح مادی و اطلاعاتی به دست آید.

 

۸ مرداد ۱۳۹۶

آشنایی با پروژه هوشمند سازی جک پانل اتاق آکوستیک ادیومتری

با توجه به تحقیقات انجام شده در زمینه ادیولوژی  از مراجع مختلف و  مشاوره با اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی (رشته شنوایی سنجی) و  همچنین علاقه مندی به توسعه ی فن آوری های نوین، پروژه هوشمند سازی رابط بین ادیولوژیست و بیمار (جک پانل) مورد استقبال و حمایت قرار گرفت وبا مشاوره و برگزاری جلسات کارشناسی و شرایط موجود اتاقکهای آکوستیک و جک پانل های تولیدی و بررسی اشکالات و انتظارات شنوایی شناسان از نیاز به تسلط بیشتر بر فضای آزمایش ،نمونه  مورد نیاز طراحی, ساخت , بررسی و آماده ی بهره برداری قرار گرفت

۷ مرداد ۱۳۹۶

مروری کوتاه بر کاربرد لیزرهای کم توان (Low power laser) در پزشکی

 

لیزردرمانی کم توان ، روش درمانی می باشد که از تابش نور با شدت پایین در محدوده نور 830-540 نانومتر استفاده می گردد. به نظر می رسد اثرات درمانی این روش توسط واکنش های فتوشیمیایی که باعث تغییر نفوذ پذیری غشاء سلولی و به دنبال آن افزایش ساخته شدن MRNA و پرولیفراسیون سلولی می شود ، حاصل گردد. علت این اثرات ، مثل لیزر جراحی به دلیل حرارت نمی باشد. لیزر درمانی کم توان در پزشکی ، دندانپزشکی و دامپزشکی در موارد بیماری های مختلف و به طور عمده در مورد درمان زخم و کنترل درد به کار می رود.

۵ مرداد ۱۳۹۶

مهندسی پزشکی (biomedical engineering) در ایران از ابن سینا تا به امروز

در پی آغاز انتشار مقالاتی پیوسته که به معرفی جامع و کامل دانش جدید مهندسی پزشکی می پردازد ، تا کنون به مقالاتی از قبیل «مهندسی پزشکی از منظر واژه‌نامه‌ها  و مشاهیر» ، «عوامل و انگیزه‌های پیدایش علم مهندسی پزشکی» ، «صاحب نظران پیشین ، چراغ راه آینده» و «معرفی اولین مراکز آموزشی جهان در زمینه مهندسی پزشکی» پرداخته ایم. در این بخش قصد داریم به تاریخچه مهندسی پزشکی در ایران بپردازیم.
تاریخچه‌ی مهندسی پزشکی در ایران به شیخ الرئیس ابوعلی سینا باز می‌گردد که در کتاب نابغه شرق نوشته نورالله لاوردی نیز به این موضوع پرداخته شده است. در این کتاب ، ابداع استاد ابوعلی در قرن چهارم هجری قمری و استفاده از آن در معالجه یکی از سرهنگ‌های سپاه خوارزم شرح داده شده است. ابن سینا چندین مار ماهی را درون ظرف مشک قرار داد و به کمک اتصالاتی ، الکتریسیته از طریق آب و سیم ها به بدن بیماران منتقل شد. این تحریکات به همراه استفاده از رژیم غذایی مناسب در بهبود افراد فلج نقش مؤثری داشت.

 

۴ مرداد ۱۳۹۶

معرفی مختصر رشته مهندسی پزشکی بالینی (clinical engineering)

رشته مهندسی پزشکی شامل گرایش های اصلی بیوالکتریک ، بیومکانیک ، بیومتریال و بالینی است که البته به طور کاملتر در شکل زیر به جزئیات و شاخه های آن نگاهی شده که دانشجویان این رشته با تمامی آنها آشنایی پیدا خواهند کرد.

 

۳ مرداد ۱۳۹۶

ساخت قوی ترین اسکنر MRI جهان

 

محققان دانشگاه فرایبورگ آلمان موفق به توسعه پر قدرت ترین اسکنر MRI جهان شده اند که جزئیات 10 برابری از بدن انسان را در مقایسه با اسکنرهای متداول ارائه می‌کند.

۲ مرداد ۱۳۹۶

بررسی علمی و فنی چراغ سیالتیک (Surgical Light)

لامپ های جراحی یکی از ابتدایی ترین و مهمترین وسایلی هستند که در اتاق های عمل جهت  روشن کردن موضع جراحی و مشاهده بهتر اندام کوچک و بدون کنتراست در مناطق عمیق موضع یا حفره های بدن به کار می رود.
مناسبترین چراغ برای اتاق عمل ، چراغ سیالتیک است و دارای انواع مختلفی از قبیل چراغ های تک قمره ، دو قمره و سه قمره می باشد که می توانند قسمت های مختلف را روشن کنند. از آنجا که هنگام عمل ممکن است دست ها ، سر ، تجهیزات و ... باعث ایجاد سایه شوند ، بنابراین طراحی باید به گونه ای باشد که این چراغ ها سایه های مزاحم را کاهش دهند و اعوجاج رنگ را به حداقل برسانند.

 

۱ مرداد ۱۳۹۶

معرفی سامانه پزشکی از راه دور (Telemedicine) و کاربردهای آن

پزشکی از راه دور (Telemedicine) به استفاده از مخابرات و فناوری اطلاعات و تکنولوژی‌های ارتباطی برای فراهم آوردن مراقبت سلامت و خدمات و حمایت از بیمار یا امدادشونده در زمانی که فاصله‌ای بین دو گروه پزشکی و گیرنده خدمات پزشکی وجود داشته باشد تعریف می‌شود. از جمله اهداف پزشکی از راه دور: بهبود مراقبت از بیمار، بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم، دسترسی بهتر به پزشکان جهت مشاوره، در دسترس قرار دادن امکانات برای پزشکان جهت هدایت معاینات خودکار، کاهش هزینه‌های مراقبت‌های پزشکی، ایجاد خدمات مراقبت پزشکی (در سطح جغرافیایی و جمعیتی وسیع)، کاهش نقل و انتقال بیماران به مراکز درمانی می‌باشد. پزشکی از راه دور شامل مشاوره از راه دور، آموزش الکترونیکی پایش از راه دور، جراحی از راه دور، درمان امراض پوستی از راه دور، تصویربرداری التراسوند از راه دور، آسیب‌شناسی از راه دور، درمان اختلالات شناختی از راه دور می‌باشد.