
جدیدترین اخبارومقاله ها
دسته بندی موضوعی
بیماری ها می توانند زندگی افراد را مختل کنند. به ویژه اگر این بیماری ها مرتبط با روده بزرگ و هضم و دفع غذا باشد. بیماری های التهابی روده، سرطان لگن و تخمدان، سوراخ شدگیو پارگی دیواره روده، عارضه دیورتیکولیت و بیماری کولیت اولسرو از جمله بیماری ها و عارضه هایی هستند که سیستم دفع را در بدن افراد دچار اختلال و مشکل می کنند. در این مطلب قصد داریم پیرامون کیسه استومی و مراقبت از آن به گفتگو بپردازیم بنابراین همراه ما باشید.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه شوک خودکار با قیمت مناسب را از دست ندهید.
بنابراین پزشکان باید برای درمان این بیماری ها اقدام کنند و گاهی اوقات درمان این بیماری ها تنها با برداشتن قسمتی از روده امکانپذیر است. پزشکان بعد از برداشتن بخشی از روده قسمتی از آن را به یک سوراخ شکمی هدایت می کنند تا بقایای غذاهای هضم نشده و مدفوع از آن خارج گردد. بدین منظور از یک کیسه استفاده می کنند که کیسه استومی نام دارد. این کیسه نیازمند مراقبت های بسیار حساس می باشد.
بیمارانی که از کیسه استومی استفاده می کنند به عنوان اولین اصل باید نحوه نظافت و رعایت بهداشت کیسه استومی را بلد باشند. در ابتدا پرستاران بیمارستان این عمل را انجام می دهند و بعد از آن بیمار باید اقدام به تعویض و شستشوی کیسه استومی نماید. زمان مناسب برای تخلیه و تعویض این کیسه زمانی ست که حجم آن تا نیمه پر شده باشد. زمانی که روده کمترین میزان فعالیت را دارد فرد باید اقدام به شستشوی کیسه نماید. بهترین زمان برای این عمل چند ساعت بعد از صرف غذا و یا قبل از صرف صبحانه است.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه اکو قلب جنین با قیمت مناسب را از دست ندهید.
این فرآیند باید با استفاده از سرم شستشوی نمکی نیم لیتری صورت پذیرد. بدین منظور باید تجهیزات کاملی دراختیار بیمار باشد تا فرآیند تعویض و شستشوی کیسه استومی صورت پذیرد. بنابراین تجهیزات لازم باید شامل یک عدد گیره برای آویزان کردن سرم نمکی در سرویس بهداشتی، صندلی قابل شستشو یا توالت فرنگی، دستکش یکبار مصرف، ژل نرم کننده، یک عدد کیسه استومی سالم و تمیز، شلنگ سرم و قیچی باشد. بسیار مهم است که تجهیزات مورد استفاده همگی ضد عفونی شده باشند.
در ابتدا باید شلنگ سرم را به سرم نمکی متصل نمایید و بعد سرم را از گیره ای که برای تعبیه سرم روی آن منظور کرده اید آویزان نمایید. توجه داشته باشید که سرم باید حتما هواگیری شود چرا که ورود هوا به معده موجب درد معده خواهد شد. سپس از دستکش های یکبار مصرف و بهداشتی استفاده کنید و کیسه قبلی را به آرامی جدا نمایید. شلنگ سرم را با استفاده از لوبریکانت نرم کنید و آن را به آرامی وارد مخرج استوما نمایید. در دفعات مکرر سعی کنید از حجم بیشتری مایع سرم استفاده کنید. از طرفی دقت داشته باشید که شلنگ سرم بیش از حد معین وارد روده بزرگ نشود. حد مجاز این ورود چیزی در اندازه هشت سانتیمتر می باشد.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه تست استرس با قیمت مناسب را از دست ندهید.
زمانی که مایع سرم وارد روده شد شیر آن را ببندید و اجازه دهید پانزده ثانیه زمان سپری شود. سپس سر شلنگ را از روده خارج کنید. بعد از این عمل، محتویات روده که شامل مدفوع، آب و گاز می باشد در مدت زمان ده تا پانزده دقیقه از روده خارج می شوند. بعد از اتمام این فرآیند حوالی زخم استوما را با استفاده از آب و صابون شستشو دهید.
زمانی که حوالی زخم استوما را به خوبی نظافت نمودید کیسه استومی جدید را مطابق با قطر زخم استوما برش دهید و آن را در همان محل بچسبانید. برای چسبیدن بهتر کیسه به بدن باید آن را حدود سی ثانیه فشار دهید. بنابراین روند تعویض و نظافت کیسه استومی به پایان خواهد رسید.
توجه داشته باشید که برای نظافت ناحیه اطراف استومی باید حتما از آب مقطر و جوشیده استفاده شود. اگر آثار چسب روی بدن شما باقی مانده باید از آب نیمه ولرم استفاده کنید تا این آثار محو گردند. هیچ گاه نباید از محلول های الکلی برای ضد عفونی کردن این ناحیه استفاده کنید چرا که بسیار خطرناک است. استفاده از دستمال های مرطوب به ویژه دستمال های روغنی نیز برای نظافت اطراف زخم مناسب نیست چرا که قابلیت چسبندگی چسب کیسه استومی را از بین می برند.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه الکتروانسفالوگرافی با قیمت مناسب را از دست ندهید.
همواره اطراف ناحیه استوما را تمیز نگاه دارید و موهای زائد اطراف آن را نظافت کنید تا روند تعویض کیسه و چسباندن کیسه تمیز به سادگی صورت پذیرد. همچنین تا حد امکان سعی کنید از کیسه های فیلتردار استفاده کنید تا متوجه بوی نامطبوع نشوید. شما می توانید برای نظافت دهانه استوما از اسپری ها و ژل های مخصوص نظافت این ناحیه استفاده کنید. با این حال توجه داشته باشید که این مصرف باید با تحویز پزشک صورت پذیرد.
ابعاد دهانه کیسه استومی باید ابعاد مناسبی باشد. تنگ یا گشاد بودن بیش از حد این دهانه می تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد. چنانچه دهانه کیسه استومی گشاد باشد بایستی از خمیر استومی استفاده کنید. این موضوع منجر به حفظ پوست اطراف استوما نیز خواهد شد. از طرفی اگر دهانه کیسه استومی بسیار تنگ باشد منجر به نکروز استوما خواهد شد که در نتیجه عدم خون رسانی به بافت استوما رخ می دهد.
تعداد دفعات تعویض کیسه استومی می تواند برای افراد در شرایط سنی و جسمانی مختلف متفاوت باشد. تعداد دفعات تعویض این کیسه به سن، میزان فعالیت های جسمی و فعالیت های داخلی بدن، شرایط آب و هوایی، شرایط فیزیکی، محل قرار گیری استوما و نوع پوست بستگی دارد. این موارد می توانند در تعداد دفعات تعویض کیسه استومی موثر باشند با این حال برخی کیسه های استومی به گونه ای طراحی می شوند که می توانید آن ها را به مدت سه تا هفت روز نگهداری کنید.
مراقبت های کیسه استومی برای بیمارانی که از این کیسه ها استفاده می کنند بسیار ضروری و حیاتی است. گاهی اوقات یک بی توجهی ساده در مورد نظافت این کیسه می تواند آسیب های جدی به سلامت شما وارد کند. نکاتی همچون استفاده از کیسه استومی با دهانه استاندارد، تعویض به موقع و رعایت بهداشت اطراف دهانه استوما می تواند شرایط را برای استفاده از این کیسه برای شما ایده آل نماید.
نظرات کاربران
ثبت نظر شما