
جدیدترین اخبارومقاله ها
دسته بندی موضوعی
آنچه که بعد از شیوع بیماری کرونا موجب بروز موجی از نگرانی ها در بین مردم جهان شد مشکلات تنفسی بود؛ نگرانی هایی که تا به امروز نیز در بین افراد موج می زند. مشکلات تنفسی منجر به فوت تعداد زیادی از مردم جهان شد و همین چالش موجب شد تا سازندگان تجهیزات پزشکی در زمینه تولید تجهیزات و دستگاه های کمک تنفسی برای نجات جان بیماران به شکل قوی تر اقدام کنند. دستگاه هایی که در این راستا مورد استفاده کادر درمان قرار دارند شامل دستگاه هایی چون اکسیژن ساز، اسپیرومتر، ونتیلاتور، بای پپ و سی پپ می شوند و در اورژانس، بخش بیهوشی و مراقبت های ویژه کاربرد دارند.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه مانیتورینگ بیمار با قیمت مناسب را از دست ندهید.
اما گستره این تجهیزات وسیع تر از این حرف هاست. برخی از دستگاه های کمک تنفسی برای بیماران تحت مراقبت در منزل ضروری هستند. در ادامه قصد داریم انواع تجهیزات و دستگاه های کمک تنفسی را مورد بحث و بررسی قرار دهیم بنابراین با ما همراه باشید.
دستگاه اسپیرومتر از پر کاربردترین دستگاه های کمک تنفسی تلقی می شود و کاربرد اصلی آن برای اندازه گیری حجم هوای دم و بازدم است. این دستگاه قادر به ارزیابی میزان اکسیژن موجود در هوا و انتقال آن به ریه های بیمار جهت کمک به فرآیند تنفس او می باشد. این دستگاه همچنین در روند خارج سازی دی اکسید کربن از خون بیمار نیز نقش موثری دارد. نقطه اتصال اصلی دستگاه اسپیرومتر به ریه های فرد می باشد. این دستگاه همچنین برای گرم کردن هوای مورد تنفس بیمار، تازه سازی هوا، محافظت از غشاهای سطحی در برابر ریز گردها و ذرات آلاینده موجود در هوا و جلوگیری از خشکی ریه ها استفاده می شود.
برخی داروها که در درمان نفس تنگی توسط پزشکان تجویز می شوند بایستی به صورت بخور مصرف شوند. به همین جهت از دستگاه نبولایزر استفاده می شود. این دستگاه داروهای مایع را به حالت بخار مرطوب در آورده و از طریق یک ماسک تنفسی در ریه های بیمار به گردش در می آورد تا تاثیر دارو دو چندان شود. بنابراین بافت ریه به خوبی می تواند تاثیرات دارو را دریافت کند. در این صورت بیمار در بلند مدت دچار حمله های حاد تنفسی نخواهد شد.
تخفیف فوق العاده: خرید مانیتور علائم حیاتی با قیمت مناسب را از دست ندهید و برای مشاهده انواع دستگاه مانیتورینگ کلیک کنید.
دستگاه ونتیلاتور نوعی دستگاه تنفس مصنوعی می باشد. بنابراین بیمارانی که با عارضه های تنفسی دست به گریبان هستند می توانند به صورت موقت یا دائمی از این دستگاه کمک تنفسی استفاده کنند و عمل تنفس را انجام دهند. این دستگاه قادر است اکسیژن را با نیروی مکانیکی وارد ریه های بیمار نموده و آن را از ریه ها خارج کند.
کپسول اکسیژن را بی شک بارها و بارها از نزدیک دیده اید. این کپسول ها با استفاده از اکسیژن فشار بالا و غلظت نود درصد پر می شوند و جزو مهم ترین دستگاه های کمک تنفسی مورد استفاده در بیمارستان و منزل می باشند. به ویژه اگر بیماران تحت مراقبت در منزل وجود داشته باشد باید حتما از کپسول اکسیژن استفاده نمود. این تجهیزات کمک تنفسی در یک مکان ثابت هستند، قابل شارژ شدن بوده و در مراقبت از آن ها باید نهایت دقت را به خرج داد چرا که قابل انفجار و اشتعال می باشند.
بیمارانی که دارای مشکلات تنفسی هستند و به هنگام خواب از چرخه های خواب نا آرام رنج می برند با استفاده از دستگاه بای پپ می توانند این معضل را کنار بزنند. این دستگاه قادر است با ایجاد دو نوع فشار تنفسی خواب راحتی را برای بیمار به ارمغان آورد. بیماران با استفاده از این دستگاه کمک تنفسی دیگر نیمه های شب از خواب نخواهند پرید، چرخه خواب منظمی را تجربه خواهند کرد، درگیر خر و پف های مداوم نخواهند شد، مجاری تنفسی شان بسته نخواهد شد و بعد از بیداری نیز احساسی از شادابی و سرحالی خواهند داشت.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه اکو قلب با قیمت مناسب را از دست ندهید.
دستگاه سی پپ از پر استفاده ترین دستگاه های کمک تنفسی می باشد. این دستگاه قادر به حذف خروپف های ناشی از بسته شدن مجاری تنفسی و بهبود کیفیت خواب خواهد شد. اکسیزن رسانی به مغز در طی خواب توسط دستگاه سی پپ از بروز ناهنجاری های مغزی و سکته در حین خواب جلوگیری می کند و جلوی بالا رفتن فشار خون را می گیرد. استفاده از این دستگاه در حین خواب منجر به احساس شادابی و هوشیاری در زمان بیداری و کاهش خواب آلودگی و کرختی در طی روز خواهد شد.
نوع دیگری از دستگاه های کمک تنفسی تحت عنوان کپسول های قابل حمل وجود دارد که می توان به سادگی آن ها را حمل نمود. بیمارانی که به آسم، کرونا، نفس تنگی، بیماری های ریوی و آلرژی مبتلا هستند این کپسول ها را همیشه در کیف خود حمل می کنند. این کپسول ها برای افراد سالمند و کارکنانی که دارای مشاغل سخت هستند و در کارخانجات گچ و سیمان کار می کنند می تواند بسیار مفید فایده باشد. این اسپری ها باید توسط پزشک تجویز و استفاده شود.
از دیگر دستگاه های کمک تنفسی می توان به اکسیژن ساز اشاره کرد. این دستگاه می تواند در منزل شرایط را برای بیمارانی که دارای مشکلات تنفسی شدید هستند ساده تر نماید. دستگاه اکسیژن ساز دارای وزن سبکی می باشد و کم مصرف است. بی سر و صدا بودن این دستگاه موجب شده بتوان از آن در فضای آپارتمان استفاده کرد. مزیت های دستگاه اکسیژن ساز از سیلندرهای اکسیژن بیشتر می باشد به همین دلیل در مراکز درمانی از این دستگاه به جای کپسول اکسیژن استفاده می شود. این دستگاه هر چند گران تر از سیلند اکسیژن است اما به شارژ شدن نیازی ندارد چرا که اساسا تخلیه نمی شود. این دستگاه به جای پر شدن با اکسیژن فشار بالاو غلیظ از اکسیژن محیط برای پر شدن استفاده می کند و دارای دو نوع ثابت و قابل حمل هستند.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه مانیتورینگ قلبی ریوی با قیمت مناسب را از دست ندهید.
کم شدن درصد اکسیژن خون می تواند آسیب های جدی به سلامت فرد وارد کند. چنانچه سطح اکسیژن خون در بیماران کاهش یابد می تواند منجر به کاهش سطح هوشیاری و گیجی و خوب آلودگی فرد شود. این موضوع چنانچه وخیم گردد ممکن است موجب بیهوش شدن بیمار شود. این معضل در بیمارانی که به نفس تنگی، آسم، نارسایی های قلبی و عارضه های ریوی دچار هستند با شدت و حساسیت بیشتری همراه است. از طرفی شیوع بیماری کرونا و هوای آلوده در کلان شهرهای ایران به معضلاتی چون نفس تنگی و بیماری های قلبی دامن زده است.
تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه AED با قیمت مناسب را از دست ندهید.
به همین دلیل استفاده از دستگاه های کمک تنفسی به منظور اکسیژن رسانی به بیماران به موضوعی جدی و مهم بدل گشته. انواع دستگاه های کمک تنفسی را می توان در بیمارستان، اورژانس، بخش مراقبت های ویژه، بخش بیهوشی و در منزل مورد استفاده قرار داد.
نظرات کاربران
ثبت نظر شما