جدیدترین اخبارومقاله ها

دسته بندی موضوعی

۶ مهر ۱۳۹۵

دستگاه سونوگرافی | دستگاه sonography | خرید دستگاه سونوگرافی | قیمت دستگاه سونوگرافی - GMED

 

سونوگرافی فراصوتی یکی از روش‌های تشخیص بیماری در پزشکی است. به این روش اکوگرافی، پژواک‌نگاری و صوت‌نگاری نیز گفته می‌شود. این روش بر مبنای امواج فراصوت و برای بررسی بافت‌های زیرجلدی مانند عضلات، مفاصل، تاندون‌ها و اندام‌های داخلی بدن و ضایعات آنها پی ریزی شده‌است. سونوگرافی در حاملگی نیز کاربردهای وسیعی دارد. همچنین امروزه سونوگرافی کاربردهای درمانی نیز دارد. دستگاه سونوگرافی کمک می کند تا پزشک دید دقیقی در مورد یک عضو خاص از بدن به دست بیاورد. چنانچه بافت تحت بررسی بافتی سفت تر باشد تصاویر مخابره شده نیز روشن تر خواهند بود به همین دلیل است که استخوان ها در دستگاه سونوگرافی با رنگ روشن تری نشان داده می شوند.

۲۷ شهريور ۱۳۹۵

مرگ سالیانه 50 هزار نفر در اثر عفونت بیمارستانی در کشور

عفونت بیمارستانی

عفونت بیمارستانی به عفونتی گفته می شود که افراد بستری در بیمارستان در مدت زمانی که در بیمارستان بسر می برند به آن مبتلا می شوند و تظاهرات بیماری ممکن است در حین بستری بودن و یا بعد از مرخص شدن بیمار بروز کند. معمولاً عفونت هایی که بعد از 48 تا 72 ساعت ظاهر می شوند را به عنوان عفونت های بیمارستانی قلمداد می کنند و اگر در مدت کمتر از 48 ساعت بعد از بستری شدن بیمار عفونتی اتفاق بیفتد احتمال اینکه فرد در هنگام پذیرش در بیمارستان در مرحله کمون آن بیماری بسر می برده است می باشد . باعث افزایش هزینه ها – طولانی شدن بهبودی – ناتوانی و مرگ بیماران می شود.

 

 

 


  

۲۷ شهريور ۱۳۹۵

استفاده از فن آوری واقعیت مجازی در حوزه پزشکی

استفاده از فناوری واقعیت مجازی در حوزه پزشکی

صنعت بهداشت و درمان با وجود موسساتی که از تصاویر کامپیوتری برای تشخیص و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کنند، یکی از بزرگ‌ترین استقبال‌کنندگان از تکنولوژی واقعیت مجازی است. شبیه‌سازی‌های واقعیت مجازی از قبیل آنچه شرکت‌های نرم‌افزاری Surgical Theater و Conquer Mobile تولید می‌کنند، می‌توانند تصاویر تشخیصی درست و دقیقی را از اسکن‌ها و مدل‌های سه‌بعدی تهیه شده از آناتومی بیماران را ایجاد کنند. مدل‌های مجازی به پزشکان و جراحان تازه‌کار و باتجربه کمک می‌کنند تا بتوانند امن‌ترین و موثرترین راه برای پیدا کردن محل تومورها را ارائه دهند، ابزارهای جراحی را در جای درست قرار دهند یا امکان تمرین و تست درمان‌ها و عمل‌های جراحی پیچیده را فراهم بیاورند. صرف‌نظر از جراحی، واقعیت مجازی همچنین می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر و مقرون به صرفه برای توانبخشی به‌کار برده شود. بیماران ضایعات مغزی و نخاعی در سراسر اروپا حالا می‌توانند از یک درمان موثر مبتنی بر واقعیت مجازی که از سوی شرکت MindMazeto ارائه شده است، بهره ببرند. این درمان امکان بازیابی عملکرد فیزیکی و شناختی را با روند درمانی سریع‌تر از روش‌های معمول برای بیماران فراهم می‌آورد. تمرینات مجازی و بازخوردهای در لحظه در درمان MindMazeto احساس انجام یک بازی را در بیمار ایجاد کرده و با ایجاد انگیزه در بیماران، آنها را به تمرین هر روزه ترغیب می‌کند.

۳ شهريور ۱۳۹۵

پی آرپی PRP چیست ؟

prp - پی آر پی

پی آر پی (PRP) یا پلاکت درمانی یا سلول درمانی ، روش نوینی می باشد که بر اساس استفاده از فاکتورهای رشد پلاکتهای خون، فیبروبلاستها و سایر سلولهای بنیادی تحریک و باعث کلاژن سازی می شود. کلاژن نقش بسیار مهمی در حفظ طراوت و جوانی پوست دارد و با سنتز کلاژن جدید، پوست جوانی و زیبایی خود را به تدریج به دست خواهد آورد. پی آر پی (PRP) روشی 100% طبیعی است که با استفاده از اجزای خون خود بیمار برای تحریک و نوسازی بافت های آسیب دیده در مناطق صورت، گردن، سر و سینه، دست ها و بدن مورد استفاده قرار می گیرد .

۳ شهريور ۱۳۹۵

60 درصد تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور از خارج وارد می شود

سرطان پوست-غیرتهاجمی

دبیر اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: 60 درصد تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور از خارج تأمین می شود. رضا کمپانی به سابقه تأسیس اتحادیه صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران اشاره کرد و افزود: این اتحادیه از شش سال پیش در کشور تأسیس شده است.وی همچنین اظهارداشت: هم اکنون 25 شرکت بزرگ تولیدکننده تجهیزات پزشکی عضو این اتحادیه است و 80 درصد صادرات تجهیزات پزشکی نیز از طریق این شرکتها صورت می گیرد.

۲ شهريور ۱۳۹۵

تشخیص سرطان پوست به روش غیر تهاجمی در ایران

سرطان پوست-غیرتهاجمی

به منظور ارائه روش‌های کم تهاجمی برای تشخیص سرطان‌های پوست، به تازگی پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اجرای طرح پایلوت توانستند از طریق ژنی موجود در خون اقدام به تشخیص این بیماری کنند. سرطان‌ سلول‌ سنگفرشی‌ پوست، رشد بدخیم‌ لایه‌ اپی‌ تلیالی‌ (سطح‌ خارجی‌) پوست است که معمولا پوست‌ نواحی‌ در معرض‌ آفتاب‌، نظیر صورت‌، گوش‌ها، دست‌ها یا بازوها را درگیر می کند. در حال حاضر روش بیوبسی (نمونه برداری) یک روش مرسوم برای تشخیص انواع سرطان پوست است که به عنوان یک روش تهاجمی شناخته می شود؛ این روش منجر به خونریزی،  عفونت و ایجاد استرس در بیمار می‌ شود.

۱۱ مرداد ۱۳۹۵

همه چیز در مورد دیالیز Dialysis و بیماران دیالیزی

دیالیز

دیالیز یا تراکافت (Dialysis) فرایندی است که در آن ترکیب مواد حل شونده در یک محلول با در معرض قرار گرفتن با محلول دیگر که از طریق غشای نیمه تراوا از هم جدا شده‌اند، تغییر می‌ کند. مولکول های آب و مواد با وزن مولکولی کم می‌ توانند از منافذ غشا عبور کرده ولی مواد با وزن مولکولی زیاد مانند پروتئین ها نمی‌ توانند عبور کنند. دیالیز در تصفیه خون بیماران دچار نارسایی کلیه استفاده می‌ شود. دیالیز (تراکافت) در مبتلایان به نارسایی حاد کلیه وقتی سطح نیتروژن اوره در سرم خون(BUN) به ۱۰۰ - ۷۰ میلیگرم در دسی‌ لیتر می‌ رسد. یا هنگامی که کلیرانس کراتینین به کمتر از ۲۰ - ۱۵ میلی‌ لیتر در دقیقه کاهش می‌ یابد، شروع می‌ شود. به مجموعه نشانه‌ ها و علایمی که به علت آثار سمی افزایش مواد نیتروژنی و دیگر مواد زاید در خون ایجاد می‌ شود، سندرم اورمی گویند. وضعیت عقلانی و روانی این بیماران تغییر می‌ کند و عاقبت دچار گیجی شده و نهایتاً به اغما می‌ روند. سندرم اورمی هنگامی قابل پیش بینی است که کلیرانس کراتینین از ۱۰ میلی‌لیتر در دقیقه به ازای ۱٫۷۳ متر مربع سطح بدن کمتر شود.

۱۰ مرداد ۱۳۹۵

آنچه باید در مورد دستگاه تصویربرداری سی تی اسکن CT Scan بدانید

دستگاه سی تی اسکن

مقطع‌ نگاری رایانه‌ای یا برش‌ نگاری رایانه‌ ای یا توموگرافی رایانه‌ ای (به انگلیسی: Computed Tomography) یا به اصطلاح سی تی اسکن ( CT SCAN )، روشی نوین است که در علوم تشخیصی در فیزیک پزشکی کاربرد تحقیقاتی و درمانی فراوانی دارد . در این روش، کالبد انسان یا دیگر جانوران به صورت لایه‌ به‌ لایه برانداز (اسکن) می‌شود و بدین ترتیب بخش‌های درونی بدن نیز برای پزشکان قابل رؤیت می‌گردد. امروزه فناوری سی تی اسکن در بیمارستان‌ها و مراکز پژوهشی در سرتاسر دنیا (از جمله در ایران) کاربرد وسیع دارند .

۷ مرداد ۱۳۹۵

آشنایی با دستگاه تصویربرداری ام آر آی ( MRI )

دستگاه تصویربرداری MRI

ام‌آرآی (MRI) که مخفف عبارت ( Magnetic Resonance Imaging) است و تصویرسازی تشدید مغناطیسی نامیده می‌شود، روشی پرتونگارانه در تصویربرداری تشخیصی پزشکی و دامپزشکی است که در دهه‌های اخیر بسیار فراگیر شده‌است و بر اساس رزنانس مغناطیسی هسته است. سیستم های ام آر آی امروزه غالباً دارای قدرت میدانهای ۰/۲، ۱، ۱/۵، و ۳ تسلا می‌ باشند . در ایالات متحده آمریکا بیمارستان‌ها و مراکز خدمات بهداشتی اجازه استفاده از سیستم‌های تا ۴ تسلا را نیز برای یک بیمار دارند. اما از چهار تسلا به بالا صرفاً جنبه و کاربردهای تحقیقاتی دارد. . بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های دستگاه های تصویربرداری MRI امروزه شرکت‌های زیمنس (آلمان)، جی‌ای (آمریکا)، توشیبا (ژاپن)، و فیلیپس (هلند) می‌باشند.

۴ مرداد ۱۳۹۵

فتال مانیتورینگ (جنین یاب) fetal monitoring

فتال مانیتورینگ

اولین گزارش در مورد کاربرد بالینی فتال مانیتورینگ الکترونیکی جنین، در سال ۱۹۷۰ انتشار یافت. دو پزشک با نام های Paul و Hom در بیمارستان New Haven Yale آمریکا،  ۶% از ۴۵۶۱ زایمان انجام شده در آن بیمارستان را در طول مراقبت های بارداری از زایمان، تحت مانیتور قرار دادند و نتیجه گرفتند که: فتال مانیتورینگ الکترونیکی در زایمان های عارضه دار، مفید است. در اوایل، فتال مانیتور الکترونیکی ضربان قلب جنین، بیشتر در حاملگی عارضه دار مورد استفاده قرار می گرفت؛ اما به تدریج در اغلب حاملگی ها نیز کاربرد یافت. در سال ۱۹۷۸ تخمین زده شد که تقریباَ دو-سوم از زنان آمریکایی در حین زایمان، تحت فتال مانیتور الکترونیکی قرار گرفته اند.در سال ۱۹۹۳ ،۷۸%زنان آمریکایی در حین زایمان ، مانیتور شدند و امروزه بهره گیری از تکنیک مانیتورینگ قلب جنین در طول مراقبت های قبل از زایمان، در بخش های زایمانی بیمارستان ها و مراکز درمانی، تقریباَ اجتناب ناپذیر و امری اساسی دراداره ی یک پروسه ی زایمانی، برای پرسنل مربوطه می باشد.

۳ مرداد ۱۳۹۵

ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی چیست ؟

ونتیلاتور - تنفس مصنوعی

 

دستگاه تنفّس مصنوعی یا وِنتیلاتور ( Medical ventilator) دستگاهی است که کار تنفس را برای بیمارانی که به‌طور موقت یا دائم دچار مشکلات تنفسی هستند انجام می‌دهد. به عبارت دیگر در ریه می‌ دمد و درنگ می‌ کند و بازدم خودبخود انجام می‌ شود. آغاز تهویهٔ مصنوعی با لوله گذاری تراشه فراهم می‌شود. پس از آن با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته که امروزه تحت کنترل ریز پردازنده ها هستند . تنفس مصنوعی برای بیمار شروع می‌ شود . کار ونتیلاتور وارد کردن هوا به درون شش ها با استفاده از یک سری محاسبات که میزان ترکیب اندازه های مختلف فشار و اکسیژن را در هوای ورودی به شش ها تنظیم می کند.هم چنین میتوان سرعت تنفس.حجم ومقدار مواد مصرفی را تغییر داد.

۲ مرداد ۱۳۹۵

دستگاه الکتروکاردیوگراف | دستگاه نوار قلب | دستگاه Electrocardiograph | خرید دستگاه الکتروکاردیوگراف | خرید دستگاه نوار قلب | قیمت دستگاه نوار قلب

الکتروکاردیوگرام( Electrocardiogram) یا نوار قلب به نمودار ثبت‌شدهٔ تغییرات پتانسیل الکتریکی ناشی از تحریک عضله قلب گفته می‌شود. معمولاً با مخفف ECG یا EKG (مورد دوم مخفف کلمهٔ آلمانی Elektrokardiogramm) مشخص می‌ شود. . دستگاه الکتروکاردیوگراف، این نمودار را برروی نوار کاغذیِ خط‌کشی‌ شده‌ای که ویژهٔ این کار است، به‌طور پیوسته ضبط می‌کند. اطلاعاتی که روی الکتروکاردیوگرام ضبط می‌شود نشان‌ دهندهٔ امواج الکتریکی محرک قلب است. این امواج نمایشگر مراحل مختلف تحریکات قلبی هستند. دستگاه الکتروکاردیوگراف یا ECG قادر است بیماری های قلبی عروقی را بسیار دقیق نمایان کند. در واقع با اندازه گیری فعالیت الکتریکی قلب و نمایش آن روی یک نموداری گرافیکی می تواند اطلاعات کاملی در مورد ضربان قلب، ریتم قلب، فرکانس قلب و سایر پارامترهای وابسته ارائه دهد.