جدیدترین اخبارومقاله ها

دسته بندی موضوعی

دستگاه سونوگرافی | دستگاه sonography | خرید دستگاه سونوگرافی | قیمت دستگاه سونوگرافی - GMED

سونوگرافی

سونوگرافی فراصوتی یکی از روش‌های تشخیص بیماری در پزشکی است. به این روش اکوگرافی، پژواک‌نگاری و صوت‌نگاری نیز گفته می‌شود. این روش بر مبنای امواج فراصوت و برای بررسی بافت‌های زیرجلدی مانند عضلات، مفاصل، تاندون‌ها و اندام‌های داخلی بدن و ضایعات آنها پی ریزی شده‌است. سونوگرافی در حاملگی نیز کاربردهای وسیعی دارد. همچنین امروزه سونوگرافی کاربردهای درمانی نیز دارد. حال به بررسی دستگاه سونوگرافی می پردازیم.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه نوار قلب با قیمت مناسب را از دست ندهید و برای مشاهده انواع دستگاه الکتروکاردیوگراف کلیک کنید.

تاریخچه سونوگرافی :

کلمه سونوگرافی از لفظ لاتین sono به معنی صوت و نیز graphic به معنی شکل و ترسیم گرفته شده و ultrasound از ultra به معنی ماورا و نیز sound به معنی صوت یا صدا گرفته شده‌است. در سال ۱۸۷۶ میلادی، فرانسیس گالتون برای اولین بار پی به وجود امواج فراصوت برد. در زمان جنگ جهانی اول کشور انگلستان برای کمک به جلوگیری از غرق شدن کشتی‌هایش توسط زیردریاییهای کشور آلمان در اقیانوس آتلانتیک شمالی دستگاه کشف کننده زیردریایی‌ها به کمک امواج صوتی به نام صوت‌یاب (Sonar) ابداع کرد. این دستگاه امواج فراصوت تولید می‌کرد که در پیدا کردن مسیر کشتیها استفاده می‌شد. این تکنیک در زمان جنگ جهانی دوم تکمیل گردید و بعدها بطور گسترده‌ای در صنعت این کشور برای آشکار سازی شکافها در فلزات و سایر موارد مورد استفاده قرار می‌گرفت. از کاربرد بخصوصی که انعکاس صوت در جنگ و صنعت داشت صوت‌یاب به علم پزشکی وارد شد و تبدیل به یک وسیله تشخیصی بزرگ در علم پزشکی گردید.

دستگاه سونوگرافی چیست

 

سیر تحولی پیشرفت در دستگاه سونوگرافی :

نخستین دستگاه تولید کننده امواج فراصوت در پزشکی، در سال ۱۹۳۷ میلادی توسط دوسیک اختراع شد و روی مغز انسان آزمایش شد. اگر چه فراصوت در ابتدا فقط برای مشخص کردن خط وسط مغز بود، اکنون بصورت یک روش تشخیصی و درمانی مهم درآمده و پیشرفت روز به روز انواع نسلهای دستگاه‌های تولید فراصوت، تحولات عظیمی در تشخیص و درمان در علم پزشکی بوجود آورده‌است. اگرچه بر اساس آماری که در سال ۲۰۰۰ گرفته شده اولتراسوند بعلت هزینه پایین‌تر، ایمنی بیشتر، حمل و نقل آسان وامکان ارائه تصاویر زنده بیش‌ترین کاربرد را در مقایسه با سایر روشهای تصویربرداری دارد ولی بر اساس آمار به ترتیب سی. تی. اسکن (CT) و ام. آر. آی (MRI) و پس از آن تصویربرداری هسته‌ای به‌ویژه مقطع‌نگاری پوزیترون (PET) بیشترین کاربرد را دارند چراکه سامانه فراصوتی دارای محدودیت‌هایی نیز هست از جمله:

امواج فراصوت قابلیت عبور از استخوان را ندارند. همچنین از گاز و هوا نیز نمی‌توانند عبور کنند و بازتاب پیدا می‌کنند. بنابراین روش ایده‌آلی برای تصویربرداری از سینه، روده و معده نمی‌باشند. گازهای روده‌ای جلوی تصویربرداری از ساختمان‌های داخلی‌تر مثل پانکراس و آئورت را می‌گیرند.[نیازمند منبع] دیگراین‌که امواج در بافت‌ها افت کرده و به‌عنوان مثال، این مسئله تصویر برداری از قلب افراد چاق را با مشکل مواجه می‌کند.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه ساکشن جراحی با قیمت مناسب را از دست ندهید.

تجهیزات پزشکی سونوگرافی

 

روش های تولید امواج فراصوت :

روش پیزو الکتریسیته تاثیر متقابل فشار مکانیکی و نیروی الکتریکی را در یک محیط اثر پیزو الکتریسیته می‌گویند. بطور مثال بلورهایی وجود دارند که در اثر فشار مکانیکی ، نیروی الکتریکی تولید می‌کنند و برعکس ایجاد اختلاف پتانسیل در دو سوی همین بلور و در همین راستا باعث فشردگی و انبساط آنها می‌شود که ادامه دادن به این فشردگی و انبساط باعث نوسان و تولید امواج می‌شود. مواد (بلورهای) دارای این ویژگی را مواد پیزو الکتریک می‌گویند.

اثر پیزو الکتریسیته فقط در بلورهایی که دارای تقارن مرکزی نیستند، وجود دارد. بلور کوارتز از این دسته مواد است و اولین ماده‌ای بود که برای ایجاد امواج فراصوت از آن استفاده می‌شد که اکنون هم استفاده می‌شود.اگر چه مواد متبلور طبیعی که دارای خاصیت پیزو الکتریسیته باشند، فراوان هستند. ولی در کاربرد امواج فراصوت در پزشکی از کریستالهایی استفاده می‌شود که سرامیکی بوده و بطور مصنوعی تهیه می‌شوند. از نمونه این نوع کریستالها ، مخلوطی از زیرکونیت و تیتانیت سرب (Lead zirconat & Lead titanat) است که به شدت دارای خاصیت پیزوالکتریسیته می‌باشند. به این مواد که واسطه‌ای برای تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی و بالعکس هستند، مبدل یا تراسدیوسر (transuscer) می‌گویند. یک ترانسدیوسر اولتراسونیک بکار می‌رود که علامت الکتریکی را به انرژی فراصوت تبدیل کند که به داخل بافت بدن نفوذ و انرژی فراصوت انعکاس یافته را به علامت الکتریکی تبدیل کند.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه کرایو با قیمت مناسب را از دست ندهید.

روش مگنتو استریکسیون این خاصیت در مواد فرومغناطیس (مواد دارای دو قطبی‌های مغناطیسی کوچک بطور خود به خود با دو قطبی‌های مجاور خود همخط شوند) تحت تاثیر میدان مغناطیسی بوجود می‌آید. مواد مزبور در این میدانها تغییر طول می‌دهند و بسته به فرکانس (شمارش زنشهای کامل موج در یک ثانیه) جریان متناوب به نوسان در می‌آیند و می‌توانند امواج فراصوت تولید کنند. این مواد در پزشکی کاربرد ندارند و شدت امواج تولید شده به این روش کم است و بیشتر کاربرد آزمایشگاهی دارد .

روش کار با دستگاه سونوگرافی

 

عملکرد دستگاه‌های تصویربرداری و تشخیص با امواج فراصوت :

در سیستم‌های فراصوت، پالس‌های مکانیکی با فرکانسی در محدودهٔ فراصوت، توسط پراب مخصوص منتشر می‌گردد. این پراب‌ها دارای آرایه‌ای از فرستنده‌های فرا صوت می‌باشد. بخشی از امواج منتشر شده در محیط (در اینجا بافت‌های زیستی)، با برخورد به مرزهای دو بافت با چگالی متفاوت، دچار بازتابش (اکو) می‌گردند. میزان این بازتابش وابسته به امپدانس انتشار امواج فراصوت در دو محیط می‌باشد. اساس سیستم‌های تصویربرداری آلتراسوند، تشخیص تاخیرهای سیگنال‌های دریافتی و پالس‌های ارسال شده می‌باشد.

در کاربردهای پزشکی، امواج فراصوت با فرکانس‌هایی در رنج ۱ مگاهرتز الی ۱۸ مگاهرتز، به کار گرفته می‌شود. فرکانس‌های بالا نیاز به فرستنده‌هایی با ابعاد کوچک‌تر داشته و با توجه به کوتاه تر شدن طول موج، امکان دستیابی به رزولوشن بالاتر را فراهم می‌آورد، اما با این وجود، میزان تضعیف سیگنال در محیط انتشار، با افزایش فرکانس، افزایش می‌یابد. به همین دلیل رنج فرکانس معمول ۳ الی ۵ مگاهرتز می‌باشد.
بررسی جریان خون در شریان کاروتید با اسکن فراصوت و به کمک اثر داپلر

برای تشخیص سرعت سیالات، مانند سرعت جریان خون، می‌توان از اثر داپلی نیز بهره برد. با توجه به اثر دوپلر حرکت سیال موجب ایجاد شیفت فرکانسی در امواج بازتابیده شده می‌شود. میزان این شیفت فرکانس وابسته به اندازه و جهت سرعت می‌باشد.

با افزایش فرکانس، الگوی تابش فرستنده به حالت ایزوتروپیک نزدیک می‌گردد. برای متمرکز نمودن پالس‌های ارسالی در یک راستا و حتی یک نقطه خاص می‌بایست از پراب‌های آرایه فازی، استفاده نمود. این پراب‌ها شامل چندین فرستنده/گیرنده پیزوالکتریک بر روی خود می‌باشند که می‌توان به صورت یک ردیف (یک بعدی) و یا چندین ردیف (دو بعدی) کنار هم چیده شده باشند. در حالت پسیو، می‌توان چیدمان این المان‌ها را به نحوی طراحی نمود که لوب اصلی الگوی تابش آنتن در یک راستای خاص متمرکز گردد. در حالت اکتیو فاز، با ایجاد تاخیرهای کنترل شده، در پالس‌های ارسالی توسط هر المنت، می‌توان جهت لوب اصلی را نیز بدون تغییر موقعیت مکانیکی فرستنده، تغییر داد. در فرستنده‌های آرایه فازی دو بعدی اکتیو، امکان فوکوس کردن در یک نقطه خاص نیز فراهم می‌آید. این خصوصیت امکان ایجاد تصاویر دو بعدی و سه بعدی را بدون تغییر دادن مکان پراب، فراهم می‌آورد.

تخفیف فوق العاده: خرید ویلچر با قیمت مناسب را از دست ندهید.

سونوگرافی بارداری

اجزای دستگاه سونوگرافی :

دستگاه سونو شامل قطعات زیر می باشد :

1ـ پروپ یا Sound

2ـ زاویه ( کامپیوتر و …اعداد وارقام را داریم که می‎توان محاسباتی انجام داد و نماگیر را در نقاط مختلف Fix کرد واندازه گیری کرد)

3ـ مانیتور : تصاویر منعکس شده از امواج صوتی را می‎توان درآن دید .

انواع پروپ :

1ـ پروپ خطی Liner

2ـ پروپ آندوکاویند یا واژینال

3ـپروپ Pectorial

امروزه بیشتر پروپ Pectorial_ Liner استفاده می‎شود که در تمام طول دوران بارداری استفاده می‎شود . پروپ واژینال به خصوص برای تشخیص زودتر دراوایل دوران بارداری استفاده می‎شود مثلاً :

  • در خونریزیهای اوایل دورانبارداری (مثلاً کسانی که سابقه ab وEP یا ab ناقص دارند) ولی ساک حاملگی به نحویاست که نمی‎توان از پروپ ابدومینال نگاه کرد از پروپ واژینال استفاده می‎شود که یکهفته جلوتر اگر ساک حاملگی وجود داشته باشد آن را ببینیم
  • در ضمن پروپهایواژینال در اواخر دوران بارداری نیز استفاده می‎شود : مثلاً دیدن اسکار سزارینکه در چه وضعیتی است ، آیا خوب ترمیم شده است یا نه و … و بخواهیم کاملاً اسکارسزارین را از نزدیک ببینیم به کار می‎رود .
  •  پروپ واژینال در مواقعی کهبخواهیم تشخیص زودرس مالفورماسیونها را بدهیم به کار می‎رود به طور مثال : درآنانسفالی ها

اجزای دستگاه سونو بارداری

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه نوار عصب و عضله با قیمت مناسب را از دست ندهید و برای مشاهده انواع دستگاه emg کلیک نمایید.

کاربرد امواج فراصوت:

  • کاربرد تشخیصی (سونوگرافی)
  • بیماریهای زنان و زایمان (Gynocology) مانند بررسی قلب جنین ، اندازه ‌گیری قطر سر (سن جنین) ، بررسی جایگاه اتصال جفت و محل ناف ، تومورهای پستان.
  • بیماری های مغز و اعصاب (Neurology) مانند بررسی تومور مغزی ، خونریزی مغزی به صورت اکوگرام مغزی یا اکوانسفالوگرافی.
  • بیماریهای چشم (ophthalmalogy) مانند تشخیص اجسام خارجی در درون چشم ، تومور عصبی ، خونریزی شبکیه ، اندازه ‌گیری قطر چشم ، فاصله عدسی از شبکیه.
  • بیماری های کبدی (Hepatic) مانند بررسی کیست و آبسه‌ کبدی.
  • بیماری‌ های قلبی (cardology) مانند بررسی اکوکار دیوگرافی.
  • دندانپزشکی مانند اندازه‌گیری ضخامت بافت نرم در حفره‌های دهانی.
  • این امواج به علت اینکه مانند تشعشعات یونیزان عمل نمی‌کنند. بنابراین برای زنان و کودکان بی‌خطر می‌باشند.
  • کاربرد درمانی (سونوتراپی)
  • کاربرد گرمایی 

کاربردهای دستگاه سونوگرافی

 

 

کاربرد گرمایی دستگاه سونوگرافی :

با جذب امواج فراصوت بوسیله بدن بخشی از انرژی آن به گرما تبدیل می‌شود. گرمای موضعی حاصل از جذب امواج فراصوت بهبودی را تسریع می‌کند. قابلیت کشسانی کلاژن (پروتئینی ارتجاعی) را افزایش می‌دهد. کشش در scars (اسکار = جوشگاههای زخم) افزایش می‌دهد و باعث بهبود آنها می‌شود. اگر اسکار به بافتهای زیرین خود چسبیده باشد، باعث آزاد شدن آنها می‌شود. گرمای حاصل از امواج فراصوت با گرمای حاصل از گرمایش متفاوت است.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه نوار مغز با قیمت مناسب را از دست ندهید و برای مشاهده انواع دستگاه eeg کلیک کنید.

میکروماساژ مکانیکی :

به هنگام فشردگی و انبساط محیط ، امواج طولی فراصوتی روی بافت اثر می‌گذارند و باعث جابجایی آب میان بافتی و در نتیجه باعث کاهش ورم (تجمع آب میان بافتی در اثر ضربه به یک محل) می‌شوند.
درمان آسیب تازه و ورم : آسیب تازه معمولا با ورم همراه است. فراصوت در بسیاری از موارد برای از بین بردن مواد دفعی در اثر ضربه و کاهش خطر چسبندگی بافتها بهم بکار می‌رود.
درمان ورم کهنه یا مزمن : فراصوت چسبندگی هایی که میان ساختمان های مجاور ممکن است ایجاد شود را می‌شکند.
 

میکروماساژور مکانیکی

خطرات دستگاه سونوگرافی :

  • سوختگی : اگر امواج پیوسته و در یک مکان بدون چرخش بکار روند، در بافت باعث سوختگی می‌شود و باید امواج حرکت داده شوند.
  • پارگی کروموزومی : استفاده دراز مدت از امواج اولتراسوند با شدت خیلی بالا پارگی در رشته دی ان ای (DNA) را نشان می‌دهد.
  • ایجاد حفره : یکی از عوامل کاهش انرژی امواج اولتراسوند هنگام گذشتن از بافتهای بدن ایجاد حفره یا کاویتاسیون است. همه محلولها شامل مقدار قابل ملاحظه‌ای حبابهای گاز غیر قابل دیدن هستند و دامنه بزرگ نوسانهای امواج اولتراسوند در داخل محلولها می‌تواند بر روی بافتها تغییرات بیولوژیکی ایجاد کند (پارگی در دیواره یاخته‌ها و از هم گسستن مولکولهای بزرگ)

 

انواع معاینه سونوگرافی :

  • سونوگرافی ترانس واژینال : پروب آن برای سونوگرافی از داخل واژن می باشد که اکثراً در مرحله اول حاملگی مورد استفاده قرار می گیرد .
  • سونوگرافی استاندارد : این روش معمولی و عادی است که پروب روی شکم قرار می گیرد تا سونوگرام دو بعدی از وضعیت رشد جنین بدست آید .
  • اولتراسوند پیشرفته : این روش سونوگرافی شبیه روش معمولی است ولی امتحان سونو بیشتر روی نکاتی که مشکوک بوده انجام می گیرد. لذا از دستگاه های پیشرفته استفاده می کنند .
  • دوپلر اولتراسوند : با این روش با تغییر مختصر در فرکانس امواج فرا صوتی که برخورد می کند وبر می گردند، اکوی جریان خون را با فرکانس متفاوت و رنگ با طیف های مختلف روی مونیتور نشان می دهد..این تغییرات با کیفیت Bounce off بوجود می آید.
  • سونوگرافی سه بعدی : که از پروب با طراحی و نرم افزار خاص برای ایجاد تصویر سه بعدی از جنین استفاده می کنند .
  • سونوگرافی چهار بعدی (4D) یا دینامیک سه بعدی (3D): که موارد استفاده برای دیدن صورت و حرکات جنین در حاملگی کاربرد دارد .
  • اکو کاردیوگرافی قلب جنین : برای بررسی آناتومی و عمل قلب جنین و بخصوص آنومالی های قلب جنین کاربرد دارد.C.

انواع معاینه با سونوگرافی

ویژگی های انتخاب دستگاه سونوگرافی :

الف)میزان استفاده از دستگاه سونوگرافی در هر مرکز:

حجم بیمارانی که قرار است در یک بازه زمانی مشخص توسط دستگاه سونوگرافی تحت عکسبرداری قرار گیرند. یکی از عواملی که باید به آن توجه شود چرا که دستگاه سونوگرافی که برای یک مطب شخصی نسبت به یک بیمارستان با تعداد مراجعه کنندگان زیاد بسیار متفاوت است.

ب) نوع فعالیت و تخصص پزشک:

در صورتی که یک پزشک متخصص بخواهد فقط در زمینه اکوکاردیولوژی فعالیت نماید ، بهتر است که مبادرت به خرید سیستمی نماید که صرفاً مجهز به نرم افزار های مناسب برای اکوکاردیولوژی و پروب های لازم برای این کار است و یا برای یک متخصص مامایی یا اورولوژی باید دستگاه سونوگرافی خریداری شود که دارای جداول مربوط به زمینه های فوق در حافظه سیستم و حداقل دو پروب یکی از نوع CONVEX MHz3.5 و دیگری از نوع LINEAR 7.5 MHz و یک چاپگر لازم است. وجود یک دوربین (VCR) می تواند برای بازبینی مجدد و آنالیز دقیقتر در تشخیص های بهتر به متخصص کمک نماید.

ج) قابلیت ارتقاء دستگاه سونوگرافی:

در زمان خرید دستگاه سونوگرافی باید به قابلیت ارتقاء دستگاه از نظر سخت افزاری (پروب های جدید و …) و نرم افزاری (قابلیت نصب نرم افزارهای جدید) در آینده راهنمایی های لازم گرفته شود چرا که معمولاً شرکت های شناخته شده و معتبر به این مسائل توجه کافی دارند.

د) کیفیت دستگاه سونوگرافی :

در کشور هایی نظیر آمریکا سازمان هایی نظیر کالج رادیولوژی(ASR) و انستیتوی اولترسوند در پزشکی (AIUM) وجود دارند که در صورت در خواست پزشک به طور داوطلبانه دستگاه سونوگرافی مورد نظر او را چک می کنند. باید توجه داشت که کیفیت یک دستگاه سونوگرافی ممکن است به مرور زمان کاهش یابد. لذا باید هر ۶ ماه یکبار دستگاه سونوگرافی بررسی شود و میزان رزولوشن تصویر و صحت عملکرد آن مورد بررسی قرار گیرد. اما در هنگام خرید دستگاه سونوگرافی اطلاع از سایر مراکزی که دستگاه مورد نظر را خریداری کرده اند می تواند تجربه ای ارزنده در انتخاب دستگاه سونوگرافی داشته باشد. در هنگام خریداری دستگاه سونوگرافی به موارد زیر دقت نمائید:

ه) دقت تصویر دستگاه سونوگرافی در حالتهای مختلف:

اید در حین خرید دستگاه سونوگرافی مورد نظر را در حالات مختلف از نظر مد های کاری شرایط محیطی و تصویر برداری های معمول مورد بررسی قرار داد.

و) یکنواخت بودن تصویر مانیتور دستگاه سونوگرافی و تصویر چاپ شده :

اید بررسی نمود که تصویری که در مانیتور دستگاه سونوگرافی نشان داده می شود با تصویر چاپی مطابقت داشته باشد چرا که در برخی سیستم ها به سبب کیفیت پایین سیستم چاپ دستگاه سونوگرافی و عدم توجه به این مطلب در حین خرید موجبات تشخیص های غیر قطعی و اشتباه در آینده فراهم می شود.

ز) مناسب بودن محل قرارگیری پروب ها :

یکی از مشکلات هرچند ساده محل قرارگیری و شکل پروب های دستگاه های سونوگرافی است که این مسئله حتما در حین خرید باید مورد نظر قرار گیرد.

ی)شرایط فروش دستگاه سونوگرافی و خدمات متعهد شده :

یکی از مهمترین پارامترهایی که در هنگام خرید دستگاه سونوگرافی باید به آن توجه شود ، شرایط فروش و مدت و کیفیت قرارداد خدمات پس از فروش از نظر قسمت ها و شرایط تحت گارانتی دستگاه سونوگرافی می باشد. قیمت خرید اولیه دستگاه سونوگرافی در اغلب موارد شامل ضمانت یک ساله ،نصب و آموزش کار با دستگاه می باشد. البته باید به این نکته توجه داشت که برخی شرکتها هزینه نصب و آموزش را به صورت جداگانه مطالبه می کنند. در حال حاضر طبق قوانین وزارت بهداشت تمام شرکت های تجهیزات پزشکی موظف به گارانتی یک ساله و خدمات پس از فروش ۱۰ ساله هستند. برخی شرکت ها پس از اتمام مدت ضمانت جهت سرویس و بازدید منظم دستگاه سونوگرافی ، قراردادی با مراکز درمانی منعقد می نمایند که مبلغ آن متناسب با قیمت ، نوع و تعداد دستگاههای موجود در مرکز می باشد.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه سنجش تراکم استخوان با قیمت مناسب را از دست ندهید.

شرایط فروش دستگاه سونوگرافی

اولترا سوند همراه :

دستگاه سونوگرافی قابل حملی که در زمستان گذشته مجوز FDA (سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا) را برای حضور دربازار کسب کرده بود، پای خود را از موسسه تحقیقاتی Mobisant بیرون گذاشت و رسما وارد دنیای عرضه و تقاضا شد. این دستگاه که MobiUS (اولترا سوند همراه) نام دارد، می تواند به راحتی در جیب جا شود و کارهای یک دستگاه سونوگرافی معمول را انجام دهد. بنابراین دیگر برای انجام بررسی های سونوگرافی نیازی نیست تا بیمار به مراکز تشخیصی-درمانی مجهز اعزام شود. مطمئنا بسیاری از کلینیکها و مراکز درمانی در نقاط دورافتاده و محروم چشم انتظار رسیدن چنین دستگاههای هستند اما چیزی که در این میان می تواند امید این مراکز را کمرنگ کند قیمت بالای دستگاه (حدود ۷۵۰۰ دلار) است؛ البته شرکت سازنده وعده داده است که در صورتی که سفارشهای بیشتری برای خرید این دستگاه بگیرد می تواند قیمت را تا نصف پایین بیاورد. مشکل دیگر تکنولوژی نسبتا قدیمی دستگاه است؛ مغز متفکر این دستگاه گوشی Toshiba TG01 است که بر پایه ویندوز ۶٫۱ (قابل ارتقا به ۶٫۵) کار می کند.

جهت مشاهده لیست محصولات سونوگرافی بر روی لینک زیر کلیک فرمایید.

خرید دستگاه سونوگرافی

قبل از پرداختن به مباحثی چون کاربردهای سونوگرافی و قیمت این دستگاه بد نیست نگاهی به فرآیند سونوگرافی داشته باشیم. اصلا سونوگرافی به چه معناست؟ احتمالا شما هم می دانید که تشعشع و ایجاد میدان های مغناطیسی برای عکسبرداری از اندام های بدن تا چه حد می تواند آثار مخرب روی سلامت انسان داشته باشد.

 سونوگرافی یک روش عکسبرداری می باشد که از آن در اورژنس، مراکز درمانی، بیمارستان ها، مطب زنان و زایمان، مراکز تصویر برداری و آمبولانس استفاده می شود. در طی فرآیند سونوگرافی امواج فراصوت در بدن انسان منتشر می شوند و انعکاس این امواج در قالب تصاویری ثبت شده از اندام های مختلف بدن، بافت ها و جریان های خونی نمایش داده می شود. سونوگرافی یکی از متداول ترین روش های عکسبرداری آن هم به صورت غیر تهاجمی می باشد. بسیار مهم است که تکنسین مربوطه شیوه صحیح استفاده از دستگاه سونوگرافی را بداند تا آسیبی متوجه اندام های بدن بیمار نشود.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه تست ورزش با قیمت مناسب را از دست ندهید.

عکسبرداری با استفاده از سونوگرافی بسیار سریع اتفاق می افتد. مدت زمان انجام این فرآیند چیزی در حدود ده دقیقه تا نیم ساعت می باشد. برای اینکه تصاویر اکو شده در واضح ترین و دقیق ترین حالت خود نمایش داده شوند باید پروب دستگاه روی پوست بیمار حرکت داده شود تا امواج فراصوت با بافت ها و استخوان ها برخورد داشته باشند و تصویر دقیقی مخابره کنند.

دستگاه سونوگرافی کمک می کند تا پزشک دید دقیقی در مورد یک عضو خاص از بدن به دست بیاورد. چنانچه بافت تحت بررسی بافتی سفت تر باشد تصاویر مخابره شده نیز روشن تر خواهند بود به همین دلیل است که استخوان ها در دستگاه سونوگرافی با رنگ روشن تری نشان داده می شوند.

پزشکان داخلی، متخصصین حوزه مفاصل و استخوان، پزشکان زنان و زایمان و حتی متخصصین قلب و عروق به دستگاه سونوگرافی در مطب خود احتیاج دارند چرا که کاربرد های این دستگاه بسیار وسیع می باشد و بسیاری از حوزه های درمانی را پوشش می دهد.  چنانچه قصد خرید دستگاه سونوگرافی از مجموعه GMED را دارید می توانید با کارشناسان مجموعه تماس حاصل نمایید تا مشاوره رایگان دریافت کنید.

کاربرد های دستگاه سونوگرافی

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه فتوتراپی با قیمت مناسب را از دست ندهید.

عمده افراد تصور می کنند دستگاه سونوگرافی تنها برای مادران باردار کاربرد دارد در حالی که کاربردهای این دستگاه بسیار فراتر از این حرف ها می باشد. هر چند که دستگاه های سونوگرافی بافت های بسیار سخت و فضاهای خالی را قادر به نمایش دادن نیستند بنابراین ممکن است پزشکان در پاره ای از مواقع برای بالا بردن دقت در اتخاذ تصمیمات پزشکی تصویربرداری های پیشرفته تر را برای شما تجویز کنند. در ادامه تعدادی از مهمترین کاربردهای دستگاه سونوگرافی را مورد بررسی قرار داده ایم.

  • دستگاه سونوگرافی قادر به تشخیص انواع بیماری های مربوط به کلیه، کبد و کیسه صفرا می باشد
  • تشخیص آپاندیس با استفاده از دستگاه سونوگرافی مقدور می باشد.
  • وضعیت اندام های داخلی مانند قلب، پستان، رحم، تخمدان، مثانه، بیضه، نخاع و چشم و لوزالمعده از طریق دستگاه سونوگرافی صورت می پذیرد.
  • چنانچه پزشک متخصص به کیست، تومور و سنگ مشکوک باشد از دستگاه سونوگرافی استفاده می کند تا اقدام به تشخیص دقیق نماید. برای این کاربرد از سونوگرافی سه بعدی استفاده می شود.
  • در مورد بیماری هایی مانند سرطان می توان از طریق دستگاه سونوگرافی اقدام به تشخیص زودهنگام نمود و جلوی پیشرفت بیماری را گرفت.
  • ارزیابی التهاب مفاصل از کاربرد های دستگاه سونوگرافی می باشد.
  • برای اندازه گیری جریان خون در اندام های بدن از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود. بدین منظور از سونوگرافی داپلر استفاده می شود. سونوگرافی داپلر قادر است میزان فشار در رگ های خونی را اندازه گیری کند و اطلاعات خوبی در مورد سرعت جریان خون و حجم آن به پزشک ارائه نماید. تشخیص انواع تومورها در رگ های خونی، باریک و نازک شدن رگ ها، وجود لخته های خون و یا کاهش پیدا کردن جریان خون در برخی از اندام های بدن توسط این شیوه از سونوگرافی صورت می پذیرد.
  • پزشک متخصص برای بررسی وضعیت جنین در دوران بارداری از دستگاه سونوگرافی روی مادر استفاده خواهد کرد. بدین منظور از سونوگرافی سه بعدی استفاده می شود. پزشکان از این طریق می توانند وضعیت قرار گیری جنین و زمان بارداری را تشخیص دهند. بنابراین وضع حمل برای مادر آسان تر خواهد شد. بررسی وضعیت جفت، میزان رشد، شرایط جسمی و تعداد جنین و جنسیت آن ها نیز از طریق دستگاه سونوگرافی انجام می شود. پزشکان برای بررسی وضعیت حرکت جنین از سونوگرافی چهار بعدی استفاده می کنند. عکس های ثبت شده در این شیوه سونوگرافی به صورت متوالی و پی در پی ایجاد می شوند و در نهایت صحنه ای متحرک را از حرکت جنین خلق می کنند.
  • برای تشخیص بیماری های مفصلی و استخوانی از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود.
  • دستگاه سونوگرافی در تشخیص بیوپسی کاربرد دارد.
  • پزشکان برای بررسی غدد و عروق از دستگاه سونوگرافی استفاده می کنند.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه اسپیرومتر با قیمت مناسب را از دست ندهید.

 

انواع دستگاه سونوگرافی

چنانچه برای خرید دستگاه سونوگرافی اقدام کنید انواع مختلفی از آن ها را خواهید دید که هر کدام قابلیت ها و امکانات خاص خود را دارند. بنابراین بسیار مهم است که قبل از خرید دستگاه سونوگرافی با انواع آن آشنایی داشته باشید.

این دستگاه بر اساس ابعاد و اندازه به دو دسته کلی تقسیم می شود که دسته اول دستگاه سونوگرافی Stationary یا مبله می باشد و دسته دوم دستگاه سونوگرافی Portable یا قابل حمل است.

  1. دستگاه سونوگرافی Stationary

دستگاه سونوگرافی ثابت یا مبله همانطور که از نام آن پیداست قابلیت جابجایی ندارند و ابعاد بزرگی نیز دارا می باشند. این دستگاه ها کیفیت و دقت بسیار بالایی دارند و در بیمارستان های مجهز مورد استفاده قرار می گیرند.

  1. دستگاه سونوگرافی Portable

دستگاه سونوگرافی قابل حمل یا پرتابل اما دارای ابعاد کوچکی می باشد و عمدتا در آمبولانس ها، مطب های کوچک، منازل و کلینیک های عمومی استفاده می شود. این دستگاه سونوگرافی دارای قابلیت حمل بوده و در موارد اورژانسی کاربرد دارد.

انواع مختلف دستگاه های سونوگرافی پرتاب

دستگاه های سونوگرافی پرتاب به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. که در ادامه هر کدام از مدل های آن را بررسی خواهیم کرد:

  • دستگاه سونوگرافی لپ تاپی: این نوع دستگاه سونوگرافی را عمدتا برای معاینات خانگی به کار می گیرند. این تصاویر بسیار سریع ایجاد می شوند و کیفیت آن ها قابل قبول می باشد.
  • دستگاه سونوگرافی با مانیتور جداگانه: این دستگاه سونوگرافی شباهت بسیار زیادی به نوع قبلی دارد با این تفاوت که مانیتور آن از خود دستگاه جدا می باشد بنابراین به دلیل بهره مندی از وزن کمتر قابلیت حمل ساده تری دارد.
  • دستگاه سونوگرافی هند هلد یا جیبی: این دستگاه سونوگرافی بسیار کوچک می باشد و شاید بتوان کوچکترین نوع دستگاه سونوگرافی را همین دستگاه دانست که در مواقع اضطراری و اورژانسی کاربرد فراوان دارد.

سونوگرافی به روش های مختلفی انجام می شود که از جمله این روش ها می توان به سونوگرافی دو بعدی، سه بعدی، چهار بعدی و سونوگرافی داپلر اشاره کرد که خود دارای انواع مختلفی چون داپلر رنگی، داپلر قدرتی و داپلر طیفی می باشد. هر کدام از روش های سونوگرافی دارای کابرد خاص خود در حوزه های مختلف پزشکی است. انواع دیگری از دستگاه سونوگرافی نیز وجود دارد که شامل سونوگرافی شکمی، سونوگرافی آندوسکوپی، سونوگرافی اکوکاردیوگرام از راه مری، سونوگرافی ترانس راکتال، سونوگرافی واژینال و سونوگرافی با کنتراست بالا می شود.

معرفی بهترین برندهای دستگاه سونوگرافی

تشخیص و درمان بیماری ها به کارآمدترین شکل ممکن همواره از دغدغه های اصلی پزشکان بوده است. دستگاه سونوگرافی یکی از دستگاه هایی ست که در استای رفع این دغدغه طراحی شده و به پزشکان و متخصصین علم طب کمک می کند تا بتوانند تشخیص دقیقی در مورد اندام های داخلی بدن، بافت ها و رگ های خونی داشته باشند. هر چند که سونوگرافی در حاملگی بسیار پر کاربرد است اما همانطور که در بالا گفته شد کاربردهای این دستگاه تنها مختصص مادران باردار نیست و حوزه های مختلفی از پزشکی نیازمند دستگاه سونوگرافی می باشد. بنابراین پزشکان و متخصصین در حوزه های مختلف اقدام به خرید دستگاه سونوگرافی می نمایند.

تخفیف فوق العاده: خرید مانیتور علائم حیاتی با قیمت مناسب را از دست ندهید و برای مشاهده انواع دستگاه مانیتورینگ کلیک کنید.

از آنجایی که کیفیت و عملکرد دستگاه سونوگرافی تاثیر مستقیم روی تشخیص دقیق پزشک دارد باید از کیفیت دستگاه مورد نظر اطمینان حاصل نمود. چک کردن ویژگی های فنی دستگاه راه مناسبی برای بررسی کیفیت دستگاه سونوگرافی نیست چرا که زمان بر است و ممکن است پزشکان به تمامی جوانب فنی و مهندسی دستگاه ها اشراف نداشته باشند بنابراین بهترین راه برای اینکه یک خرید معتبر و ایمن را صورت دهید این است که بهترین برندهای دستگاه سونوگرافی را بشناسید. در ادامه تعدادی از بهترین برندهای دستگاه سونوگرافی را عنوان کرده ایم. با این حال توصیه می شود مشاوره های قبل از خرید دستگاه سونوگرافی و تحقیقات کلی در مورد قابلیت ها و امکانات هر دستگاه را شخصا به عمل آورید.

  • برند KONTRON ساخت کشور فرانسه
  • برند ESAOTE ساخت کشور ایتالیا
  • برند MEDISONO ساخت کشور آمریکا
  • برند CONTEC ساخت کشور چین
  • برند UNITED IMAGING ساخت کشور چین
  • برند MIDCORMED ساخت کشور ایتالیا
  • برند MINDRAY ساخت کشور آمریکا
  • برند ZONARE ساخت کشور آمریکا
  • برند WISONIC ساخت کشور چین
  • برند HEINEN ساخت کشور آلمان
  • برند SHENZHEN ساخت کشور چین

قیمت دستگاه سونوگرافی

دستگاه های سونوگرافی دارای تنوع بالایی هستند بنابراین طبیعی ست که بازه های قیمتی متنوعی را در آن ها شاهد باشیم. ار جمله دغدغه های خریداران به هنگام خرید دستگاه سونوگرافی استعلام قیمت آن در گام اول است. قیمت این دستگاه تنها متاثر از یک فاکتور خاص نیست بلکه به چندین و چند فاکتور بستگی دارد که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • برند دستگاه سونوگرافی

برند دستگاه سونوگرافی عاملی ست که تاثیر مستقیم روی قیمت دستگاه دارد. برندهای مختلفی در بالا عنوان شد که همگی جزو برترین برندهای دستگاه سونوگرافی بودند با این حال همین برندها نیز قابل دسته بندی از لحاظ کیفیت هستند. سیاست گذاری های هر برند در تعیین قیمت دستگاه سونوگرافی متفاوت میباشد بنابراین خرید برندهای حرفه ای و به نام بی شک برای شما هزینه بیشتری خواهد داشت.

تخفیف فوق العاده: خرید دستگاه رگ یاب با قیمت مناسب را از دست ندهید و برای مشاهده انواع دستگاه رگیاب  کلیک کنید.

  • قابلیت های دستگاه سونوگرافی

از جمله مهمترین عواملی که در قیمت دستگاه سونوگرافی موثر می باشد سیاه و سفید یا رنگی بودن دستگاه می باشد. ابعاد صفحه نمایش LCD و رزولوشن صفحه نمایش عواملی هستند که بی تردیدی در قیمت دستگاه سونوگرافی تاثیر گذار می باشند. قابلیت هایی همچون قابلیت چرخش 360 درجه صفحه نمایش، قابلیت تنظیم ارتفاع، قابلیت اتصال به تعداد پروب های بیشتر، تعداد و نوع مودهای کاری، بهره مندی از قابلیت ITouch، بهره مندی از نرم افزارهای پیشرفته جهت ثبت اطلاعات بیماران، تعداد کانال های پردازشگر، میزان حساسیت داپلر، تعداد کانال های تنظیم TGC، امکانات ارتباطی دستگاه سونوگرافی و قابلیت هایی چون قابلیتTissue Harmonic Imaging، قابلیت Free Angle M-Mode،  قابلیت Power 3D، قابلیت Phase Shift THI، قابلیت Trapezoidal Imaging و بهره مندی از تکنیک های مختلف و متنوع پردازش تصویر همچون HPRF، FCI، IClear و IMT از دیگر عواملی هستند که هر کدام به نوبه خود در قیمت این دستگاه تاثیر دارند. بنابراین سعی کنید قبل از خرید دستگاه سونوگرافی این قابلیت ها را به خوبی بررسی کنید و مورد بازبینی قرار دهید.

نظرات کاربران

ثبت نظر شما